Interieur

Interieurtrends herfst 2023

Na een heerlijke zomer is de herfst met een keiharde knal ons land binnengedenderd. Hoog tijd om het dus binnen gezellig te maken.

Hoe je dat doet, vertel ik je hieronder. Ik neem je mee langs de 5 grootste interieurtrends van herfst 2023.

Trend 1: Aarde tinten

Rood, bruin, oranje, beige en groen, de trend van de natuurlijke kleuren komt niet uit de lucht vallen.

De natuur in huis halen is in de herfst fijn en dat kan ook door te kiezen voor warme aardse kleuren. Ze geven een gevoel van warmte en geborgenheid.

De kleuren verwerken in je interieur kan op allerlei manieren. Kies je voor ton sur ton of geef je je lichte Scandinavische interieur wat extra herfstwarmte door een donkere aardetint toe te passen.

En natuurlijk kies je voor de kleuren die bij jou passen. Ga je voor wat meer gewaagd, dan kies je een mooie diepe bruin. Moet het meer ingetogen? Dan past een mooie zandkleur meer bij jou. Daar kan natuurlijk ook een mooie combinatie van gemaakt worden, wat zorgt voor meer contrast!

Trend 2: één met de natuur

Buiten komt naar binnen. Een trend die je al een hele tijd voorbij ziet komen, maar ook dit najaar zijn we daar mee bezig. Natuurlijke materialen, schilderijen met vogels of letterlijk een plantenwand in huis. We halen de natuur in huis met deze elementen maar ook zeker met prints. Deze trend combineert moeiteloos met het gebruik van aardetinten maar ook met interieurtrend 3; die van organische ronde vormen. Met herfst denk je natuurlijk aan oranje en bruin tinten maar ook zeker groen doet het nog steeds goed. Als je dan toch een mooie combinatie wilt maken met de tinten, geef ik je de tip om de wand bijvoorbeeld terracotta te schilderen. Door groen en roodtinten te combineren maak je het nét even wat spannender én het geeft een warm gevoel.. wel zo fijn met dit weer!

Trend 3: Organische ronde vormen

Je hebt het misschien al gezien, de mooie vaasjes in allerlei mooie ronde vormen.

De trend van de organische ronde vormen beperkt zich trouwens niet tot de accessoires maar zie je ook terug in meubels die mooie afgeronde bolle vormen hebben.

Trend 4: Back to the 70’s

Terug in de tijd, naar de jaren ’70 om precies te zijn. Je had het misschien al gemerkt aan de mode: flared pants en vrolijke prints, de jaren ’70 zijn weer helemaal hot.

En nu dus ook in het interieur. Retro meubeltjes, gedurfde printjes en mooie diepe kleuren, het mag wel een beetje opvallen.
Op dus naar de rommelmarkt voor leuke items die in je interieur passen, Notenhout, mooie fluwelen kussens of een bolle oranje lamp. Het mag weer.
Waar moet je aan denken bij een 70’s interieur?

  • Een mix van kleuren en prints
  • Felle kleuren, denk aan oranje en bruin, ze mogen weer
  • Opvallende lampen in mooie vormen (rond) en kleuren

Trend 5: minimalistisch modern

Slow living, even een stapje terug en lekker thuis cocoonen. Dat is waar de minimalistische stijl helemaal bij past. Niet teveel prikkels maar rust en dus kies je voor ton sur ton, rustige kleuren. Het licht mag binnen komen en je kiest voor natuurlijke materialen en strakke vormen.