Interieur

Interieur trendkleuren 2024

Nieuw jaar en dus tijd voor een fris interieur. Kun jij ook niet wachten om je huis weer een nieuwe look te geven? Kijk dan eerst even naar de nieuwe trendkleuren voor 2024.
Welke kleur kies jij uit de interieur trendkleuren 2024?

Interieur trendkleur 1: Peach or pink:

Roze, je ziet deze kleur in 2024 niet alleen in de babykamer maar ook in de rest van het huis mag roze gezien worden.
Poederroze of toch meer de peach variant, roze is er in vele varianten. Het zorgt voor warmte en sfeer. Zeker als je de kleur combineert met een meubels in een warme houtsoort.
Combineer je deze kleur met hout of juist zwart, dan wordt je interieur meer uitgesproken. Ga je juist voor de zachtere tinten en combineer je dit met wit, dan zorg je voor rust.
Houd je van een Oosters interieur en wat meer gedurfd? Combineer dan een donkerroze met Oosterse elementen. Kussentjes met mooie prints of kwastjes, een metalen sidetable met vondsten uit verre oorden, het kan allemaal.

Interieur trendkleur 2: Back to the eighties

Weet je het nog? De jaren ’80 waarin we collectief kozen voor felle kleuren en neotinten?
Het mag weer en nu ook in je interieur. Je maakt het zo gek als je zelf wilt. Een fel groene wand of toch gewoon een witte met wat neon accenten. Jij bepaalt hoe ver je gaat. Neontinten combineren overigens ook heel goed met donkere basiskleuren. Zwart en neon zijn een perfecte combi voor wie wel wat durft.

Interieur trendkleur 3: warm en beachie

Zand, terracotta en beige. Je zult deze kleuren steeds meer zien in het interieur. Ton sur ton is hier de manier. En ook de kleur bruin is voorzichtig terug van weggeweest. Hij combineert dan ook super goed met de andere kleuren.

Niet voor niets heeft Sigma de kleur Limitless de trendkleur van 2024 gemaakt. Deze warme kleur past hier helemaal bij.

Interieur trendkleur 4: I like to mauve it

Had jij er al van gehoord? De kleur mauve? Het is een zachte, soms wat vergrijsde kleur paars en hij is helemaal hot.
Flexa heeft een prachtige trendkleur ontwikkeld die helemaal in deze stijl past; Sweet embrace (poederachtige lila) en ook Karwei doet aan de trend mee met de trendkleur California Mauve (een combi van grijs en paars).

De kleur mauve brengt warmte in je interieur en kun je mooi combineren met bijvoorbeeld de zand- en beigekleuren.

Interieur trendkleur 5: It’s not easy to be greene

Ook groen is terug van weggeweest. Deze kleur sluit helemaal aan bij de trend om buiten naar binnen te halen. Subtiel kun je groen toevoegen door accessoires toe voegen maar als je met de verfkwast aan de slag wilt, kan dat natuurlijk ook. Kies je dan voor een donkere tint of toch een vergrijsde groen?
En je maakt het interieur natuurlijk helemaal af door ook echt groen toe te voegen, mooie planten met grote fris groene bladeren maken deze kleurtrend helemaal af.