Interieur

Zo krijgt jouw slaapkamer de vibe van een hotelkamer

Heerlijk, je ploft neer op het lekker grote bed met knisperend en kreukloos beddengoed. Je kijkt om je heen en de hele kamer ademt rust, comfort en luxe. 

Herken je dat gevoel? 

Vaak als je een hotelkamer binnenstapt is dat wat je direct merkt. Hoe fijn is het als je dat ook thuis zou kunnen creëren. Jouw eigen slaapkamer ook die comfortabele en sfeervolle hotelkamer vibe geven.

Dit keer 10 tips voor een slaapkamer die voelt als een hotelkamer in een drie sterren hotel. 

Let there be light

De verlichting in de slaapkamer, het is altijd een puzzeltje. Natuurlijk wil je lampen bij je bed maar een fijne plafondlamp is natuurlijk ook handig.

Zorg ervoor dat de nachtlampjes gelijk zijn. Je kunt kiezen voor hangende of staande lampjes en kunt van de lampjes een statementpiece maken door te kiezen voor grote luxe lampenkappen. 

Zorg dat de plafondlamp hier mooi bij past en kies eventueel voor een mooie staande lamp die ook weer matcht bij de rest van je lampen.

En wat dacht je van dimbare lampen? Zet ze wat feller als je aan het lezen bent, en tijdens het kijken van een serie zet je ze gezellig wat lager. 

Da’s kunstig

Geef je slaapkamer een bijzondere uitstraling door mooie kunst op te hangen. En hier geldt nu eens niet: klein maar fijn, maar juist een groot statement piece boven je bed geeft een luxe uitstraling en trekt de aandacht. 

Sleepwell…

Ook je bed zelf heeft wat aandacht nodig. Een fijn bed met een mooi hoofdeinde past helemaal in de hotelkamer sfeer.
Dat hoofdeinde kun je ook los plaatsen. Heb je dus een eenvoudig bed? Dan kun je kiezen om een los hoofdeinde tegen de wand te plaatsen en hier je bed tegenaan te schuiven.

Kijk ook even goed naar het beddengoed. Mooi effen beddengoed in frisse lichte kleuren, dat niet kreukt, past helemaal in de hotel sfeer.  

Wil je het bed nog wat meer aankleden, kun je kiezen voor mooie kussens. 
Ook een mooi sprei kan je bed net dat beetje extra geven.

Ontspullen

In een fijne hotelkamer vind je alles wat je nodig hebt en maar weinig extra spulletjes. Dat zorgt voor rust en ruimte.

Kijk nu eens naar je eigen slaapkamer…

Wat staat er allemaal dat eigenlijk wel weg kan of ergens anders hoort?
Tijd om op te ruimen dus. Kleding die eigenlijk in de kast kan opruimen en alle losse dingetjes die weg kunnen of eigenlijk ergens anders horen wegbergen.

Zo zorg je voor rust en overzicht.

Even lekker zitten

Is je slaapkamer ruim genoeg? Dan kun je hier een mooi zitplekje maken. Een loungestoel met een klein tafeltje en eventueel een lamp, het past helemaal in de hotelsfeer.

Een andere praktische extra is een mooie toilettafel. Niet volproppen maar mooi aankleden. Zo wordt ook dit een eye catcher in de slaapkamer.