Interieur

Je werkkamer inrichten, zo doe je dat slim!

Nu de schoolvakanties voorbij zijn, en we allemaal weer langzaam terug gaan in het oude ritme van school en werken, is het handig om weer even kritisch te kijken naar je werkkamer. Is dat nog altijd die fijne plek? Heb je genoeg bergruimte en voldoet je bureau nog altijd aan jouw eisen?
En dus dit keer de beste tip voor het inrichten van de werkkamer.

De werkkamer inrichten, zorg voor goed licht

Werken lukt natuurlijk beter bij goed licht. Zeker als de dagen korter zijn en het in de ochtend of avond al begint te schemeren, is het fijn dat de verlichting jouw werkplek voorziet van precies de juiste dosis licht.

Zorg voor een slimme combinatie van direct licht (je bureaulamp) met indirect licht. (de plafondlamp of een staande lamp)
Te fel licht maakt je vermoeid maar ook van schemer word je moe. Je lichaam gaat dan melatonine aanmaken waardoor je je slaperig voelt.

Direct zonlicht is natuurlijk fijn, maar kan ook hinderlijk zijn. Denk dus goed na over de plek van je bureau. Zet deze het liefst haaks op de plek waar het raam is. Op die manier profiteer je van het licht maar werkt het niet verblindend.

Ook kun je ervoor kiezen om het zonlicht gedoseerd binnen te laten komen. Mooie in between gordijnen zijn hiervoor een fijne oplossing.

De werkkamer inrichten, een rustige werkplek is fijn

Soms heb je wat stilte nodig om je goed te kunnen concentreren. Een ruimte waar het galmt, voelt al snel onpersoonlijk aan. 
Gebruik dan ook geluids-absorberende materialen. Een vloerkleed of gordijnen zorgen bijvoorbeeld voor minder galm en echo.

De werkkamer inrichten, een beetje frisse lucht 

Goed werken gaat nu eenmaal beter met een beetje zuurstof. Zorg dus dat je werkkamer genoeg ventileert. Zet na het werk of in je pauze het raam even open. Je zult zien dat je met voldoende zuurstof beter werkt.
Wist je trouwens dat er tegenwoordig goede luchtzuiveringssystemen zijn die zorgen dat de lucht je werkkamer van een goede kwaliteit is?

De werkkamer inrichten, je moet ook prettig kunnen zitten (of staan)

Zitten is het nieuwe roken, je hebt het vast al eens gehoord. Maar de waarheid is dat lang achter elkaar zitten nu eenmaal niet heel gezond is. Wissel zitten en staan dus af, en dat gaat beter met een zit- stabureau.

Kijk bij de keuze van een bureaustoel trouwens niet alleen naar de prijs maar laat je ook voorlichten over het zitgemak. Elke bureaustoel heeft een indexering van het aantal uren dat je prettig op de stoel kunt zitten. Kijk hier dus even goed naar.

Wat nu als je werkkamer heel klein is?

Heb je een kleine werkkamer tot je beschikking? Dan is het verstandig om slimme keuzes te maken. 

Een massief bureau neemt veel plek in. Misschien kun je dus beter kiezen voor een bureaublad op dunne poten, een inklapbaar bureau of een plank die je op maat exact in het hoekje bevestigt zodat je geen ruimte verliest.

Kies in een kleine ruimte rustige kleuren en ton sur ton kleuren. Dat zorgt voor een ontspannen werkplek die ruimtelijk oogt .

Ook bij de keuze van een vloer kun je slimme keuzes maken. Kies ook hier voor een lichte vloer. Kies je voor laminaat of parket? Leg dit dan in de lengte. Hierdoor zorg  je voor een optisch ruimere kamer.

Sfeer in je werkkamer

Je werkkamer is niet alleen een plek waar jij hard aan de slag gaat maar het is ook de plek waar jij je prettig moet voelen. Een warme kleur op de wand, planken tegen de wand waar je wat persoonlijke items of foto’s op kunt zetten en planten geven de werkkamer jouw persoonlijke toon. Wedden dat je dan een stuk prettiger werkt?

Related Posts